Kicsinyek Kórusainak XVII. Országos Fesztiválja

Április 20-án szombaton kora reggel nagy volt az izgalom a Péceli Gyermek – és Ifjúsági Kórus fiatal énekes „pacsirtáinak” körében. A város megannyi szegletéből autók gördültek ki 3-4 (de akár 8) főt számláló péceli gyermekkaros lányokkal és fiúkkal a Balaton déli partja felé, a somogyi Vármegye székhely, Kaposvár irányába.

Itt, a dél-Dunántúl 2. legnépesebb településén immáron 17. alkalommal rendeztek gyermekkarok számára fesztivált, mely a nevezett kórusoknak egyúttal lehetőséget biztosított a KÓTA (Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége) által delegált szakmai zsűri részéről történő minősítésre is.

A három tagú bíráló bizottság nagy tiszteletben álló, tapasztalt karnagyokból állt.
Az idei rendezvényen hat gyermekkar vállalta, hogy az utazás fáradalmait követően rövid aklimatizálódás után, a helyi református templom kiváló akusztikájú szentélyében bizonyságát adja felkészültségének.
A péceli gyerekek, karnagyuk, Szilágyiné Szalai Zsuzsanna vezetésével ötödikként mutatkoztak be, és műsoruk nagy tetszést váltott ki a laikus és hozzáértő közönség körében egyaránt. A gyerekek arcáról komolysággal átitatott derű, csillogó szemükből öröm és magabiztosság, hangjukból tisztaság és erő sugárzott.
Műsorukat – melyben kánonok, furulya kíséretes középkori és reneszánsz dallamok, valamint népzenei hagyományokkal átitatott egyneműkari feldolgozások egyaránt megfértek- a zsűri ARANY diplomával jutalmazta, továbbá a kórus, mindnyájunk legnagyobb örömére és meglepetésére az „ÉV KÓRUSA” megtisztelő címet is megkapta.
Végezetül elmondhatjuk, hogy április 20-án a Péceli Gyermek- és Ifjúsági Kórus gyermekkara, Zsuzsa néni vezetésével, és az önzetlen szülők lelkes összefogásával ismét egy nemes és maradandó élménnyel gazdagodhatott, amely örömmel és elégedettséggel töltött el kicsit és nagyot, kórustagot és az őt támogató, kisérő szülőket egyaránt.